Odotustila

Forumteatteriesitys sosiaalialan murroksesta

Odotustila avaa kosketuspinnan hoitoalan ammattilaisten olosuhteisiin historian suurimman yhteiskunnallisen muutosprosessin sote-uudistuksen keskellä, jonka loppua ei näy.

Esitys tuo kontaktin suoraan työyhteisöjen kokemukseen. Rakenteellisten muutosten keskellä yksittäinen työntekijä ja heistä rakentuvat yhteisöt ovat olleet enimmäkseen hiljaa ja odottaneet, samaan aikaan kun sote-uudistuksen julkinen näkymä on ollut poukkoileva, väliin epäjohdonmukainen – ja toki myös suuria lupauksia enteilevä.

Odotustila on rakennettu vuorovaikutuksessa sosiaalialan ammattilaisten kassa. Mukana taustatyössä on ollut kehittäjiä, esimiehiä ja työntekijöitä. Moniäänisestä materiaalista on rakentunut esitys, joka kutsuu pohtimaan, mitä ulkoinen ja rakenteellinen muutos vaatii onnistuakseen sisäisen dynamiikan esimerkiksi tiedonkulun ja vuorovaikutuksen alueilla työyhteisöissä. Taiteellinen työskentely tarjoaa työkaluja sosiaalialan ammattilaisten välisen vuoropuhelun syventämiseen sekä työn arvojen tarkasteluun. Taide toimii projektissa tutkimuksellisena välineenä, abstrahoijana ja etäännyttäjänä arkikokemuksille sekä tunteille.

Forumteatteri on ratkaisukeskeinen, osallistava teatterimenetelmä, jossa katsojat pääsevät mukaan ratkomaan näytelmän ja tarinan kysymyksiä. Näytelmä avautuu yleisöä osallistavaksi keskusteluksi.

Esitys kestää 1,5 tuntia.

Kohderyhmä

Sote-alan työntekijät, esimiehet ja kehittäjät.

Esitystila

Esitystilaksi soveltuu mikä tahansa osallistujaryhmälle riittävän kokoinen tila, sali tai kokoushuone tms. Emme tarvitse korotettua näyttämöä tai auditoriota. Näyttämön ala on noin 4 x 3 m. Teatterifasiliteetit tuomme mukanamme. Esityksen pystykseen kuluu aikaa noin 1,5 tuntia ja purkuun noin 30 min.

Lavalla

Näyttelijät Minna Mäkinen ja Samuli Mäkisalo sekä liveohjaaja Kati Sirén.